Kitaranrakennuksen pioneereista kiltamme kunniajäseniä

Suomalaisen soitinrakennuksen vuosi 2014 huipentui marras-joulukuussa useallakin rintamalla. Kuten aiemmin olemmekin uutisoineet, kotimaamme taitajat olivat näyttävästi esillä The Holy Grail Show:ssa Berliinissä, ja miltei samaan hengenvetoon “kruunattiin” kiltaamme kolme uutta kunniajäsentä!

Matti Nevis Nevalainen28.11.2014 pääsimme koko killan voimin tutustumaan Matti Nevalaisen verstaaseen Lielahdessa ja samalla kutsumaan hänet kiltamme kunniajäseneksi! Matti on todellinen suomalaisen sähkökitaravalmistuksen uranuurtaja. Matti opetti soitinrakennusta päätoimisesti Ikaalisissa 1985-2003, mutta ahkerana työmiehenä lähti opettajan pestistään huolimatta rohkeasti valloittamaan Amerikkaa 90-luvulla Flying Finn kitarallaan – josta tulikin merkittävä ladunavaaja ja suunnannäyttäjä suomalaisten rakentajien kansainväliselle menestykselle.

Legendaarinen Guitar Player -lehti kirjoitti Flying Finnistä vuonna 1994 varsin mairittelevan artikkelin, joka siivitti Matin Finnish Guitar Works -yrityksen hyvään nousukiitoon. Kuten Matti itse asiaa aikoinaan kuvaili: “Faksikone alkoi nakuttaa kuin emma pikakivääri niin että piti laakereita vaihtaa”.

Kauko ja Keijo Liikanen Kauko ja Keijo Liikanen viettivät 1986 perustetun Liikanen Guitars -yrityksensä pikkujoulujuhlia 20.12.2014, ja kiltamme pääsi yllättämään juhlan järjestäjät kunniajäsenkutsuilla! Kauko ja Keijo ovat tehneet merkittävän uran klassisen kitaran saralla. Heidän yrityksensä on tullut vuosikymmenten varrella tutuksi monille meille nuoremman polven soitinrakentajille myös haluttuna työharjoittelupaikkana.
Kuvassa vas: Keijo Liikanen, Juha Ruokangas, Emma Elftorp, Juha Lottonen, Kauko Liikanen.